Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΗ ΒΕΛΑΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ - ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ Χ&ΡΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση Ζωγραφικής

ΧΑΡΗΣ ΒΕΛΑΩΡΑΣ


ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΟΡΦΗ

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2008 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στον ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ Χ&ΡΟ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», Κατεχάκη 54, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του ΧΑΡΗ ΒΕΛΑΩΡΑ. Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 Μαϊου μέχρι τις 12 Μαϊου 2008.


Το κυρίαρχο εργαλείο στην Είκαστική πρόταση του Χάρη Βελαώρα είναι η υπερβολή. Γοητεύεται από τον υπόκωφο θυμό της αισθητικής των κόμικς, το εφήμερο χάδι των καρναβαλικών στοιχείων, την υποσχόμενη καρτερικότητα των Βυζαντινών εικόνων, τον φευγαλέο σπασμό ενός καθημερινού τοπίου-αντικειμένου, που μπορεί να σε πάει παντού-πριν πας για ύπνο-όταν αυτό δεν είναι τηλεοπτικό. Όλα τούτα συνηγορούν όταν δουλεύει π.χ. με πρόσχημα την ρεαλιστική προσέγγιση μιας ερωτικής φαντασίωσης, αφηνεται με τις ώρες νωχελικά-πίσω από τον χρωστήρα-στην ηδονική ρέμβη του αχειροποιήτου. Αυτό που πολύ άξιοι αγιογράφοι υποστήριξαν με την τέχνη τους, ακόμη και αυτός ο Εγγονόπουλος.

Συχνά ο δημιουργός ανοχύρωτος, αναζητώντας τη μορφή των πραγμάτων,υποκύπτει στον πειρασμό της γοητείας του ανεκπλήρωτου.Αυτό ο Χάρης Βελαώρας, ασυνείδητα-επειδή δεν του αρέσουν οι εκπλήξεις, όπως συνηθίζει να λέει-το υπηρετεί με μια σκανδαλιστική αθωότητα.


Νίκος Πρέσσας

Ιστορικός Τέχνης


Διάρκεια Έκθεσης: Από Παρασκευή 2 Μαΐου 2008 Έως 12 Μαϊου 2008

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, Κατεχάκη 54

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.30 - 23.00

website: www. orizontas.net.gr

τηλ. επικοινωνίας: 6948832747

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου