Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ AΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣΤον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια έξω από κάθε λογική επίθεση στην καθημερινή ζωή, στο βιοτικό επίπεδο και κυρίως στην αξιοπρέπειά μας. Η πραγματικότητα κατασκευάζεται από τη μια στιγμή στην άλλη στα παρασκήνια, γύρω από τραπέζια κερδοσκόπων και πλασάρεται με ταχύτατους ρυθμούς από όλα τα Μέσα ενημέρωσης εν χορώ.

Τη μία μέρα πληροφορούμαστε ότι έχουμε γρίπη των χοίρων, την άλλη γρίπη των πτηνών, την επόμενη ότι αγγίζουμε την χρεοκοπία, ότι το έλλειμμα που χθες ήταν 3% σήμερα είναι 13%. Ολόκληρα πακέτα χρηματοδότησης, όπως το 4ο, εξαφανίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η ανθρωπότητα πάσχει από μνήμη ψαριού. Συνείδησή της πλέον είναι η οθόνη. Είμαστε ό,τι μας λένε ότι είμαστε. Εν προκειμένω: "ένας λαός απατεώνων", θα έπρεπε "να είχαμε πουλήσει την Ακρόπολη προ πολλού", "πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο" και να ζούμε λιγότερο...

Τι συμβαίνει αν δεν χωράμε σ' αυτήν την καρτ-ποστάλ;

Όσο θα φωνάζουν ότι έχουμε κρίση τόσο θα έχουμε κρίση. Όσο για τη "θεραπεία" αυτή σίγουρα θα μας στείλει πιο γρήγορα στο τέλος από την ίδια την "αρρώστια". Και εν τω μεταξύ τα κοράκια θα πετάνε από πάνω μας μέχρι εμείς να πειστούμε να κάνουμε τα πτώματα.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν, καλούμαστε να μην ξεχάσουμε, και να φωνάξουμε ότι είμαστε και θα είμαστε ακόμα ζωντανοί και άνθρωποι, κι ας επιμένουν όλοι ότι πρόκειται για λογιστική κομπίνα. Να χτενίσουμε ατάραχοι τα μαλλιά μας, αδιαφορώντας για τα στίφη των βαρβάρων, που αδημονούν να μας κατασπαράξουν. Ναι, η τέχνη είναι ψηλότερα απ αυτούς, και δεν ασχολείται μαζί τους. Έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί. Την Δευτέρα 22/3/2010 εκθέτουμε την αδιαφορία και την απαξίωσή μας, στην αθλιότητα που μας γυροφέρνει. Στη μιζέρια που μας προτείνεται, απαντάμε «Ars longa. Vita brevis. Ο σουρεαλισμός σας δεν θα ξεπεράσει ποτέ τον δικό μας»


ΕΚΘΕΣΗ AΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ
Δευτέρα 22/3/2010
Ορίζοντας Κατεχάκη 54
e-mail: katehaki54@yahoo.com
http://orizontasgegonotwn.blogspot.com

1 σχόλιο: