Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Clean Art στον Ταύρο

ομαδική έκθεση
Η τέχνη δεν είναι πάντα μνημειώδης. Μπορεί να είναι και εφήμερη. Η τέχνη δεν είναι καθαρή όταν ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό της. Η ίδια η φύση της τέχνης απευθύνεται στον άνθρωπο και κατακτιέται όταν μπορεί να προσφέρει εφόδια για την ύπαρξη. Συμβολικά όσο και έμπρακτα.

Ο Ορίζοντας Γεγονότων σε συνεργασία με το Δήμο Ταύρου, παρουσιάζει μία άσκηση καθαρής τέχνης, από τις 16 έως τις 28 Απριλίου, καθημερινά, 6-9μμ στην αίθουσα 7 των δημοτικών σφαγείων, Πειραιώς και Επταλόφου γωνία απέναντι από το Δημαρχείο Ταύρου.

Εγκαίνια
Παρασκευή 16 Απριλίου στις 8:00μμ

Συμμετέχουν:
Αγγελική Κορκού, Αλέκος Σταματόπουλος, Αλέξης Δάρας, Ανδρό, Άννα Δημητρίου, Αντώνης Κουτσούμπας, Αντωνία Θωμοπούλου, Αφροδίτη Σαρταμπάκου, Βανέσσα Ρωμαίου, Βαρβάρα Σπυρούλη, Βασιλική Σοφρά, Βίκη Κανταρτζή, Γεωργία Γεωργιάδου, Γεωργία Γερογιάννη, Γιάννης Σκαρλάτος, Γιάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χουρχούλης, Γιώρης Μαυρίκος, Δέσποινα Πανταζή, Δήμητρα Σιλιάλη, Διονυσία Μιχάλη,Elderdiery "Dede" Fadul,  Έλενα Ινέζ Βενιέρη, Έλενα Προδρομίδου, Ελένη Πολυχρονάτου, Ευγενία Καραμούζη, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Ηλίας Γιαννίρης, Ηλίας Σίψας, Ηλίας Τσακμάκης, Θοδωρής Κουτουβίδης, Ιωάννα Χατζηπανηγύρη, Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Ίων Πανόπουλος, Κίμων Αξαόπουλος, Κίτσα Αγγελάκου, Κοσμάς Λιλικάκης, Κωνσταντίνα Ζέρβα, Λετίτσια Μουστάκη, Μαέστρος (Πύραυλος), Μαρία Βλαχοπούλου, Μαριλένα Ζολώτα, Μάριος Πασχάλης, Νίκος "Νεκ" Σωτηρέλης, Νίκος Μαρκομπότσαρης, Νίκος Πρέσσας, Πάνος Αρχολέκας, Ράνια Καραμούζη, Selva Cubas Manfredini, Σοφία Κοψίδου, Σοφία Σιδηροπούλου, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος, Σταματίνα Πάλμου, Στέλλα Παπαθανασίου, Στέφανος Σουβατζόγλου, Τζίμης Ευθυμίου, Φρόσω Μουκουβίνα, Χάρης Βελαώρας

Τα έργα πρόκειται να τυπωθούν σε σακούλες σκουπιδιών και να μοιραστούν σε εθελοντές. Το έργο φιλοδοξεί να γίνει η αφορμή, το βίωμα, το κίνητρο.
Οι σακούλες με τυπωμένα πάνω τους τα έργα θα χρησιμοποιηθούν σε μαζικές καμπάνιες μαζέματος σκουπιδιών σε παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους. Θα επιδιώξουμε οι καμπάνιες αυτές να γίνουν, όπως κάναμε και παλιότερα, σε συνεργασία με δήμους, επιχειρήσεις και μαζικούς φορείς.

Το έργο τέχνης καλείται να κατέβει στο χαμηλότερο σημείο του κύκλου της κατανάλωσης, στο σκουπίδι που μολύνει ριγμένο ανεύθυνα τη φύση και μαζικά να σπάσει τον κύκλο της ευδαιμονικής αλλοτρίωσης.

Ενεργοποιώντας δίκτυα επικοινωνίας και συμμετοχής απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συμβολίζει στο βάθος της μια πιο προσωπική στάση στα πράγματα αντί για την παραίτηση και την απαξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου