Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Τράπεζα Τέχνης - ArtBank

Μερικές φορές είναι χρήσιμο να μπορούμε να γνωρίζουμε των λέξεων τη σημασία. Όχι μόνο την αρχική, αλλά και την τρέχουσα. 
Παράδειγμα η λέξη “νόμισμα”.
Πλέον έχει περισσότερη σχέση με το ρήμα “νομίζω”, παρά με το αρχικό ρήμα “νέμω” (=μοιράζω). Οι οικονομικές εφημερίδες, μετά τα διάφορα πολιτικά και μη “παπαγαλάκια” και “λαγοί”, τέλος, τα συγκεντροποιημένα Μέσα Ενημέρωσης, φαίνεται ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν τον κόσμο να νομίζει ό,τι αυτοί θέλουν για την οικονομία. Ακολούθως να την φουσκώνουν ή ξεφουσκώνουν, ανάλογα με τις στρατηγικές τους.

Ο Ορίζοντας Γεγονότων πιστός στην αναζήτηση της πραγματικής αξίας, ανακοινώνει την ίδρυση της Τράπεζας Τέχνης - ArtBank.

Πρόκειται για μία τράπεζα που θα διαχειριστεί καλλιτεχνικό χρήμα.

Η τράπεζα αυτή σκοπό έχει την δημιουργία, παρουσίαση και διακίνηση έργων Τέχνης - χαρτονομισμάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο συναλλαγής μεταξύ συμβεβλημένων ιδιωτών, οργανισμών, εταιρειών κλπ.

Στοχεύουμε στην αντικατάσταση των άχρηστων και επικίνδυνων τραπεζογραμματίων που χρησιμοποιεί ο κάθε πολίτης με "χαρτί" (χαρτονόμισμα) πραγματικής (αληθινής, καλλιτεχνικής) αξίας.

Περιμένουμε την στήριξη του πνευματικού κόσμου της χώρας.

Απελευθερωνόμαστε από το ευρώ και από το ψεύτικο χρήμα.

Αποταμιεύουμε σωστά.

Επενδύουμε στην καλλιτεχνική μας παραγωγή.

Καλούμε όλους τους καλλιτέχνες να στείλουν τις προτάσεις τους στο email: katehaki54@yahoo.gr
Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν υλικό για την πρώτη έκθεση που θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 και μέσω της οποίας θα αποφασιστεί η τελική μορφή των χαρτονομισμάτων.
Την έκθεση επιμελούνται η Λίτσα Μουσούλη και η Μαρία Αποστολοπούλου.


Δείτε οπωσδήποτε:


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 31 Ιουλίου 2010