Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ 4 - Πάτρα, Αρσάκειο

Η τέχνη συναντά την πόλη
Πάτρα, Αρσάκειο, Παρασκευή 19 ως Τρίτη 23 Νοεμβρίου
Ώρες 10:00-13:00 & 18:00-21:00


Είκοσι οκτώ καλλιτέχνες μας καλούν με αφορμή την παραπάνω έκθεση, να δούμε τον καθημερινό χώρο της πόλης με άλλα μάτια - τα μάτια της Τέχνης. Με ό,τι μπορεί και θάπρεπε αυτή να κουβαλά: την ευαισθησία για το περιβάλλον, τη μνήμη, το βίωμα, τη φαντασία, την κριτική στάση, την καινοτομία.

Ειδικά η πόλη της Πάτρας, με τις πολλαπλές ιστορικές εγγραφές πάνω της, αλλά και με τον διπλό της ρόλο - πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση, αλλά και προς τον βαθύτερο εαυτό της - προσφέρεται για μια τέτοια ανάγνωση. Ιδίως αυτή την εποχή που οι πολιτικοί άρχοντες σταματούν την διεκδίκηση της πόλης και πλησιάζει ο καιρός να την αναλάβουμε εμείς - οι κάτοικοί της.

Συμμετεχουν : ΧΑΡΗΣ ΒΕΛΑΩΡΑΣ, ΑΝΔΡΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ, ΡΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ, ΕΛΕΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΛΑΒΕΣΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΠΡΕΣΣΑΣ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΖΟΛΩΤΑ, ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΓΑΛΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΤΟΥ, ΒΑΣΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΤΖΙΜΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ, ΝΤΕΝΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ, ΘΑΛΕΙΑ ΞΕΝΟΥ ΞΕΝΑΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΜΟΥΣΟΥΛΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΗΛΙΑΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ, ΤΕΡΕΖΑ ΤΖΕΛΕΠΑΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΟΥ, ΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΡΤΣΗΣ

2 σχόλια: