Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Εφήμερη τέχνη, Στρατόπεδο Κόδρα, Θεσσαλονίκη


Το πρότζεκτ «Εφήμερη Τέχνη» είναι ένα κάλεσμα σε καλλιτέχνες να παράγουν έργα, (in situ ή μη), τα οποία θα παραμείνουν σε δημόσια έκθεση για δώδεκα (12) ώρες και μετά θα καταστραφούν, θα αποστερηθούν δηλαδή την υλική τους υπόσταση.

Πρόκειται στην ουσία για μια πειραματική ανάγνωση πάνω στην έννοια της διαρκείας, στη χρονική διάσταση του έργου τέχνης, στο εφήμερο και το αέναο πάνω στην αλληλεπίδραση του έργου με τον θεατή, στους κρυφούς μηχανισμούς της δημιουργίας και της παραγωγής της ανάμνησης.

Μια σπουδή που αφορά επίσης την εμπορική αξία του αντικειμένου - έργου τέχνης σε σχέση με την ψηφιακή σκιά του, το μυθικό του αποτύπωμα, την υπαρξιακή του ολοκλήρωση σαν ενσωμάτωση στο υποσυνείδητο του θεατή.

Διονυσία Μιχάλη "Εφ...ήμερη Τέχνη" (17/12/2009 & 15/04/2010, "Art is Hard", Block 33, Θεσσαλονίκη)

Τα έργα μπορεί να είναι δύο ή τριών διαστάσεων καθώς επίσης και φωτογραφία, video, performance, ήχος ή άλλο ερέθισμα για τις επτά αισθήσεις

Μετά την λήξη της έκθεσης, οι μνήμες των έργων θα διαχυθούν στο σώμα της πόλης με την ίδια διαλεκτική μορφή υπαρκτού - ανυπάρκτου (όπως ο έναστρος ουρανός, μεγάλο μέρος του οποίου δεν υπάρχει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, παρόλ’ αυτά, είναι ορατός και επιδραστικός ακόμα).



Εφήμερη Τέχνη
21,22,23 Οκτωβρίου 2011, 5μμ-10μμ.
Κοιτώνες Πρώην Στρατοπέδου Κόδρα (κτίριο 1) [προβολή χάρτη]
Δήμος Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκη

Έναρξη δρώμενου: 21/10/2011, 5μμ
Είσοδος ελεύθερη.

Εγκαίνια λήξης:
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 7:30μμ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση αναφορικά με το υπό εξέταση θέμα («Εφήμερη Τέχνη»), όποτε και θα ολοκληρωθεί η αποδόμηση των έργων τέχνης!
Το όλο project θα συνοδεύεται από μουσικούς πειραματισμούς που διαπραγματεύονται την έννοια του «εφήμερου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου