Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ερωτοπία: Shibari Sensions & Seminars @Booze

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

 Το Kinbaku (μετάφραση: σφιχτό δέσιμο), ευρύτερα γνωστό και ως Shibari, είναι μια Ιαπωνική πρακτική ερωτικού δεσίματος (Βondage στα Αγγλικά) με την χρήση φυτικού σχοινιού. Με τις ρίζες του στις Ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, για πολλούς αιώνες εφαρμοζόταν σαν πρακτική αιχμαλωσίας και βασανιστηρίων, αλλά στην πορεία του χρόνου μετεξελίχτηκε σε μορφή σαδομαζοχιστικής ερωτικής τέχνης (κυρίως μέσω φωτογραφίας, performance, softcore ερωτικού κινηματογράφου, αλλά και hardcore πορνογραφίας), η οποία εξαπλώθηκε ραγδαία, εδώ και 2 δεκαετίες, παγκοσμίως.

 Ο εγχώριος καλλιτέχνης Shibari (φωτογράφος / rigger) Rope_Shadow (κατά κόσμον Χρήστος Τ.), μαζί με την ερωτική του παρτενέρ alice (in Βondageland), θα αποπειραθούν να μυήσουν, για 1η φορά, το κοινό του Booze Cooperativa (Upstairs) σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο, αλλά αισθησιακό κόσμο των δεσμών και των αιωρήσεων με live performances (Shibari Sensions) το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 (ώρα έναρξης: 21:00), καθώς και με ένα 4ωρο σεμινάριο βασικών αρχών (Shibari Seminars) το αμέσως επόμενο Σάββατο 7 Απριλίου 2012 (ώρα έναρξης: 15:30).



Η είσοδος για τις performances είναι στα 5 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 20 ευρώ το ζευγάρι και 15 ευρώ το άτομο (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις, με μάξιμουμ συμμετοχή 20 άτομα, γι’ αυτό παρακαλούμε κλείστε θέσεις έγκαιρα).
Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο: 210.3830.417 και στο e-mail: zotra3001@yahoo.com. Για ενημέρωση, σχετικά με το Ιαπωνικό Ερωτικό Δέσιμο (Kinbaku / Shibari), μπορείτε να επισκεφτείτε το προσωπικό blog του καλλιτέχνη (ropestudies.blogspot.com).
Οι εκδηλώσεις του Ιαπωνικού Ερωτικού Δεσίματος πραγματοποιούνται ως παράλληλη δράση, υπό την ομπρέλα του Ορίζοντα Γεγονότων (orizontasgegonotwn.blogspot.com) και στα πλαίσια του 2ου κύκλου του project Ουτοπία με τίτλο «Ερωτοπία».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Rope_Shadow (γνωστός και με τo nickname Seirios_79 στον κόσμο της εγχώριας BDSM σκηνής) είχε την ερωτική τάση να δέσει γυναίκες, ήδη, από την παιδική του ηλικία. Σπούδασε ζωγραφική, αλλά η φωτογραφία και ο ανεξάρτητος κινηματογράφος (digital filmmaking) τον κέρδισαν γρήγορα κι εκείνος, με την σειρά του, έχει διακριθεί και στους 2 αυτούς τομείς. Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες φωτογράφους με θεματική ροπή στον σαδομαζοχισμό και τα φετίχ. Φωτογραφική δουλειά του μπορεί να δει κανείς στο προσωπικό του site-portfolio (www.harlekink.com), καθώς και στο προσωπικό του blog (ropestudies.blogspot.com). Με το Ιαπωνικό Ερωτικό Δέσιμο (Kinbaku / Shibari) ασχολείται τα τελευταία 10 χρόνια και είναι αυτοδίδακτος, αν και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ξένων εφαρμοστών του. Με τις live performances Shibari καταπιάνεται τα τελευταία 2 χρόνια. ropestudies.blogspot.com www.harlekink.com
orizontasgegonotwn.blogspot.com
www.boozecooperativa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου