Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ,11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ζούμε σε μιά εποχή που η Φαντασία επεκτείνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα,όχι πάντα με τον ιδανικό τρόπο. Οι Ουτοπίες του χτες γίνονται οι Ουτοπίες του σήμερα, μετατρέποντας τον κόσμο μας σε μιά σειρά από επάλληλες Ντίσνε¨υλαντ σε οξύμωρο οργασμό συνύπαρξης. Η Ντίσνε'υλαντ των νεοφιλελευθέρων με τη Ντισνε'υλαντ των μετακομμουνιστών. Αντίσταση, ναζί και cyborgs συγχρόνως. Το παρελθόν σε επανεκτέλεση. Ξανθόπουλος με Κωνσταντάρα, Καλογήρου,Στέλλα, Αγγελόπουλο και Στάθη Ψάλτη στην ίδια ταινία.
Την ίδια στιγμή που ζούμε στην αυλή του Ονείρου που κατασκεύασαν γιά μάς βαρυστομαχιασμένες συνειδήσεις, (ονειρευόμενοι ωστόσο πως ονειρευόμαστε) - χωρίς αυτό στο βάθος να αποκλείεται. Εντός του Ονείρου μπορείς ενδεχομένως να βρείς τα οικοδομικά υλικά της Άλλης Πόλης?  Ή, εντός της Άλλης Πόλης, μπορεί να βρείς τα οικοδομικά υλικά του Ονείρου?


Το ''τρίκυκλο'' (τρεις κύκλοι) εκθέσεων στον Ορίζοντα με το γενικό θέμα ''Ουτοπία' ,όπως και η έκθεση ''Αρχιτεκτονική του Ονείρου'',κλείνει με μιά περιπλάνηση και μιά συζήτηση,τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Στις 5μμ αναχωρεί 20θέσιο πούλμαν από Κεραμεικού 88, με μιά διαδρομή εξερεύνησης του ''χωριού μέσα στην πόλη''. Τις λαθρόβιες εκείνες νησίδες ασχεδίαστου που επιμένουν υπάρχοντας εύθραυστα σαν σχισμές στον Αστικό Ιστό. Αστικοί κήποι,αυθαίρετα χωριά,οάσεις...

Στις 9μμ,θα γίνει,στην αυλή του Ορίζοντα,Κεραμεικού 88,συζήτηση με θέμα ''Αρχιτεκτονική του Ονείρου αντί για τ' Όνειρο της Αρχιτεκτονικής''. Θα ακολουθήσει γεύμα και φιλική κουβέντα.Θα χαρούμε να σας δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου