Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ANOIXTO KAΦΕΠΙΣΤΗΜΙΟΤο ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΦΕΠΙΣΤΗΜΙΟ άνοιξε κ τα καφεπιστημιακά μαθήματα ξεκίνησαν.
Ξύστε τα μολύβια σας, πάρτε τα τετράδια σας, βάλτε τη σχολική ποδιά, κουνήστε τους φραπέδες σας κ ξεκινάμε.
 ACT- THERAPY
Η Act- Therapy είναι ιδανική για τη μείωση του στρες και για να διευκολυνθεί η εσωτερική εξερεύνηση. Αυξάνει την ευαισθητοποίηση κ την επίγνωση, καθώς επίσης βοηθάει στην επούλωση ‘σωματικών δυσαρεσκειών’, όπως οι συναισθηματικές διαταραχές. Αλληλεπιδραστική διαδικασία, μεταξύ των ατόμων μέσα σε μια ομάδα που κάνει τέχνη, καλλιεργώντας τη θετική ενέργεια και την εσωτερική χαλάρωση. Η τέχνη ως θεραπεία, βοηθάει στη συνεργασία και στην ανταλλαγή ιδεών, μεταξύ μεμονωμένων ατόμων μέσα σε μια ομάδα, ο εγωισμός κ άλλες έννοιες εξαλείφονται κ μαθαίνουν οι άνθρωποι να εργάζονται μαζί και να βγάζουν ένα αποτέλεσμα . Επίσης, αυξάνει τον ανθρωπισμό, τη δημιουργικότητα, τη συμφιλίωση, μειώνει τις συναισθηματικές συγκρούσεις, προωθεί την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη.

Additional lessons: Τζίμης Ευθυμίου
Easy Leaving. Αντίληψη κ απλοποίηση πολυπλοκότητας.
Μετάθεςση σε πεδίο K.A.Π. (Κάποιου Άλλου Πρόβλημα)
Τέχνη κ Αλήθεια. Μελέτη της Αντίφασης. Φιλοσοφία της εικόνας. Δημιουργικότητα κ απάθεια. Body language
Body Paint
Art of Leaving

3PLUS+
ΚΑΘΕ Πέμπτη η ART THERAPY θα συνεχίζει από 9.15------ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ , ΓΛΥΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ... Μέτα θα ακολουθήσει συζήτηση για τον καλλιτέχνη ,την ζωή του και το έργο του.
Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων- στον Κεραμεικό, ας επικοινωνήσει με τον DIDI στο 693 20 54 742 ή στο info@orizontasgegonton.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Διήγημα - Νουβέλα – Μυθιστόρημα

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα νέων συγγραφέων, οι οποίοι, μέσα από το δημιουργικό διάλογο, την εξάσκηση αλλά και την καθοδήγηση του συντονιστή, θα βελτιώσουν τα γραπτά τους ή θα γράψουν για πρώτη φορά (διήγημα, νουβέλα ή μυθιστόρημα). Τα μυστικά του εκδοτικού τοπίου και η πορεία προς την έκδοση θα είναι, επίσης, κάτι που θα μας απασχολήσει.
Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά. Γι’ αυτό θα αναλύσουμε τη μυθοπλασία που αφορά την αφήγηση μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας με ροή, πλοκή και χαρακτήρες. Ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος, όπως επισήμανε και ο Αριστοτέλης.
Συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε τα συστατικά της εν λόγω τέχνης (χαρακτήρες, πλοκή, οπτική γωνία αφήγησης, ύφος, διάλογος κτλ) και θα μελετήσουμε κείμενα σημαντικών λογοτεχνών. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Απώτερος στόχος, όπως προείπαμε, να βελτιώσουν τα δικά τους έργα.

Συντονιστής εργαστηρίου: Βαγγέλης Μπέκας
Έναρξη Ά κύκλου:  Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 19:00
Πληροφορίες: 6977.302665, vitamibarouak@gmail.com
Ορίζοντας Γεγονότων, Κεραμεικού 88, Κεραμεικός
info@orizontasgegonoton.gr

ΦΩΤΟΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ
Πρόκειται για 14ωρα επαναλαμβανόμενα σεμινάρια Φωτογραφίας χωρισμένα σε επτά δίωρες ενότητες και απευθύνονται σε άτομα που έχουν ασχοληθεί λίγο έως πολύ με την φωτογραφική εικόνα αλλά έχουν παραπάνω απαιτήσεις απ τον εαυτό τους και τον εξοπλισμό τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες στις Φωτοανιχνεύσεις θα εκθέτουν  τις φωτογραφίες τους στον εκθεσιακό χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων και εάν το επιθυμούν θα εγγράφονται στους Φωτοερευνητές.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΩΡΑ 17.00
Επικοινωνία
Κίμων Αξαόπουλος 6932305880
Ορίζοντας Γεγονότων
Κεραμεικού 88 και Πλαταιών
Στάση Μετρό Κεραμεικός


ΚΟΛΛΑΖ

Το κολλάζ ως χειροτεχνία ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους και εμφανίζεται σε αρκετούς πολιτισμούς, αλλά από τον Μάιο του 1912 χάρις στο έργο του Πικάσσο "Still life with chair caning" γίνεται μέρος της Ιστορίας Τέχνης.
Μέσα από το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με την τεχνική του κολλάζ δημιουργώντας νέες εικόνες και κυρίως εκφράζοντας συναισθήματα.
Οι κύριες ενότητες αφορούν συνθέσεις προσώπων, γραμμάτων, εικόνων, decollage (αποκόλληση) καθώς και δημιουργίες βασισμένες σε κλασσικά έργα ζωγραφικής.
Στο τέλος θα δημιουργήσουμε ένα ομαδικό κολλάζ όπου και θα εκτεθεί στο χώρο του "Ορίζοντα Γεγονότων".

Συντονιστής, Νίκος Σ.Χαραλάμπους
Πληροφορίες: antigua19@hotmail.com, 6940928815
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου