Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία για το Βασικό Εισόδημα στην Ευρώπη ''Όταν η ελευθερία συναντά την δικαιοσύνη''



Σας Περιμένουμε στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας μας στον Ορίζοντα Γεγονότων (Κεραμεικού 88) την Κυριακή 24/11 στις 19.00!

Τι είναι το Βασικό Εισόδημα;
Με το Βασικό Εισόδημα, όλοι οι άνθρωποι από την στιγμή που γεννιούνται θα έχουν
δικαίωμα σε ένα εισόδημα που θα μπορεί να εξασφαλίζει και να καλύπτει κάποιες από τις βασικές τους ανάγκες.
To Βασικό Εισόδημα δεν είναι επίδομα, είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα.
Το άρθρο 25 της Οικουμενικής Διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει:
Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει ένα επίπεδο διαβίωσης ικανοποιητικό για την υγεία και την ευημερία του ίδιου αλλά και της οικογένειας του.
Όλοι μας θα έπρεπε να μπορούμε να καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες σε τροφή, στέγαση, ιατρική περίθαλψη, ανεξάρτητα με το εάν έχουμε εργασία ή είμαστε άνεργοι, αν είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί.
Όλοι μας θα έπρεπε να νιώθουμε ασφαλείς και δυνατοί να προχωρήσουμε, να ανακάμψουμε ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα θέλαμε στη ζωή μας.
Το Βασικό Εισόδημα από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί ,θα έρθει να δώσει σε ΟΛΟΥΣ αυτή την ασφάλεια, χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρους αφού μέσω του Βασικού εισόδηματός θα μπορούν να καλύψουν κάποιες απο τις βασικές τους ανάγκες.
Το Βασικό εισόδημα θα προστατεύσει όλους από τις συνέπειες της ανεργίας και είναι σχεδιασμένο για να καταπολεμήσει την φτώχεια.
Μπορείτε να ενημερωθείτε σε βάθος για το ποιοι είμαστε και γιατί το Βασικό Εισόδημα είναι σημαντικό για την ζωή όλων μας στο http://www.basicincome.gr/
Στόχος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας είναι να μαζευτούν ένα Εκατομμύριο υπογραφές που θα προκύψουν από το σύνολο τουλάχιστον 7 χωρών έτσι ώστε να πιέσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εντάξει το Βασικό Εισόδημα στην ατζέντα των συζητήσεων της και να ξεκινήσει η έρευνα πολλών διαφορετικών μεθόδων και τρόπων που θα μπορούσε το Βασικό Εισόδημα να εφαρμοστεί σε πιλοτικό επίπεδο.

Αν επιθυμείτε για εσάς και τα παιδιά σας έναν κόσμο όπου η ελευθερία επιτέλους θα συναντήσει την δικαιοσύνη, στηρίξτε μας:
#1 Υπογράφοντας στο http://sign.basicincome2013.eu/
#2 Μοιραστείτε τα νέα με τους φίλους και την οικογένεια σας!
#3 Βρείτε μας στο facebook https://www.facebook.com/basicincomegr
#4 Διαδώστε το ΜΗΝΥΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου