Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΦΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2014ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΦΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ PHOTOSHOP
Το πρόγραμμα Photoshop της εταιρείας Adobe  είναι το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας  ψηφιακής φωτογραφίας.

Πως αυξάνουμε την φωτεινότητα μιας εικονας;
Πως διορθώνουμε τις ατέλειες σε μια παλιά φωτογραφία μας;
Πως ρετουσάρουμε ένα πρόσωπο;
Ελάτε να λύσουμε όλες τις απορίες σας και να απασχοληθούμε δημιουργικά.

Κάθε Πέμπτη 6 – 7 μ.μ.
Έναρξη: Δεκέμβριος 2013
Συντονιστής: Νίκος  Σ. Χαραλάμπους
Τηλ. 6940 928815


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ
με το ΣΠΥΡΟ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
Κλασική-Ακουστική -Ηλεκτρική
για αρχάριους και προχωρημένους
κάθε πέμπτη
15:30-18:30
διάρκεια μαθήματος 45'
Πληροφορίεςς:
697 83 11 898
info@orizontasgegonton.gr

ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΧΟΡΟ

Ο χορός είναι ένα μέσο που μας βοηθά να έχουμε καλύτερη επαφή με το σώμα μας 
απ’ άκρη σ’ άκρη.
….. ο ανατολίτικος χορός, όπως είναι γνωστός σήμερα, έχει σχέση όχι μόνο με την κοιλιά αλλά με ολόκληρο το σώμα.
Κάθε λίκνισμα και μια ιεροτελεστία, μια ιστορία.
Είναι θα ’λεγε κανείς μαγικό πώς μπορούμε να ενεργοποιούμε και να λικνίζουμε σε διαφορετικό ρυθμό και ξεχωριστά τα σημεία του σώματός μας μέσω του χορού αυτού. Ο χορός αυτός θα μπορούσε να πει κανείς είναι ο χορός κάθε γυναικείου σώματος και μας φέρνει σε επαφή με αυτό ανεξάρτητα από τα πρότυπα κλισέ ομορφιάς , θηλυκότητας .

Μάθημα:
ΔΕΥΤΕΡEΣ
Ορίζοντας Γεγονότων, Κεραμεικού 88
Πληροφορίες: info@orizontasgegonoton.gr, 697 00 57 57 8


ΦΩΤΟΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Πρόκειται για 14ωρα επαναλαμβανόμενα σεμινάρια Φωτογραφίας χωρισμένα σε επτά δίωρες ενότητες και απευθύνονται σε άτομα που έχουν ασχοληθεί λίγο έως πολύ με την φωτογραφική εικόνα αλλά έχουν παραπάνω απαιτήσεις απ τον εαυτό τους και τον εξοπλισμό τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες στις Φωτοανιχνεύσεις θα εκθέτουν τις φωτογραφίες τους στον εκθεσιακό χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων και εάν το επιθυμούν θα εγγράφονται στους Φωτοερευνητές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 17.00

Επικοινωνία
Κίμων Αξαόπουλος 6932305880
Mail : kimon@otenet.gr


ACT- THERAPY
Η Act- Therapy είναι ιδανική για τη μείωση του στρες και για να διευκολυνθεί η εσωτερική εξερεύνηση. Αυξάνει την ευαισθητοποίηση κ την επίγνωση, καθώς επίσης βοηθάει στην επούλωση ‘σωματικών δυσαρεσκειών’, όπως οι συναισθηματικές διαταραχές. Αλληλεπιδραστική διαδικασία, μεταξύ των ατόμων μέσα σε μια ομάδα που κάνει τέχνη, καλλιεργώντας τη θετική ενέργεια και την εσωτερική χαλάρωση. Η τέχνη ως θεραπεία, βοηθάει στη συνεργασία και στην ανταλλαγή ιδεών, μεταξύ μεμονωμένων ατόμων μέσα σε μια ομάδα, ο εγωισμός κ άλλες έννοιες εξαλείφονται κ μαθαίνουν οι άνθρωποι να εργάζονται μαζί και να βγάζουν ένα αποτέλεσμα . Επίσης, αυξάνει τον ανθρωπισμό, τη δημιουργικότητα, τη συμφιλίωση, μειώνει τις συναισθηματικές συγκρούσεις, προωθεί την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη.

Additional lessons: Τζίμης Ευθυμίου
Easy Leaving. Αντίληψη κ απλοποίηση πολυπλοκότητας.
Μετάθεση σε πεδίο K.A.Π. (Κάποιου Άλλου Πρόβλημα)
Τέχνη κ Αλήθεια. Μελέτη της Αντίφασης. Φιλοσοφία της εικόνας. Δημιουργικότητα κ απάθεια. Body language
Body Paint
Art of Leaving

3PLUS+
ΚΑΘΕ Τετάρτη η ART THERAPY θα συνεχίζει από 9.15------ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ , ΓΛΥΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ... Μέτα θα ακολουθήσει συζήτηση για τον καλλιτέχνη ,την ζωή του και το έργο του.
Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων- στον Κεραμεικό, ας επικοινωνήσει με τον DIDI στο 693 20 54 742 ή στο info@orizontasgegonton.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Διήγημα - Νουβέλα – Μυθιστόρημα

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα νέων συγγραφέων, οι οποίοι, μέσα από το δημιουργικό διάλογο, την εξάσκηση αλλά και την καθοδήγηση του συντονιστή, θα βελτιώσουν τα γραπτά τους ή θα γράψουν για πρώτη φορά (διήγημα, νουβέλα ή μυθιστόρημα). Τα μυστικά του εκδοτικού τοπίου και η πορεία προς την έκδοση θα είναι, επίσης, κάτι που θα μας απασχολήσει.
Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά. Γι’ αυτό θα αναλύσουμε τη μυθοπλασία που αφορά την αφήγηση μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας με ροή, πλοκή και χαρακτήρες. Ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος, όπως επισήμανε και ο Αριστοτέλης.
Συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε τα συστατικά της εν λόγω τέχνης (χαρακτήρες, πλοκή, οπτική γωνία αφήγησης, ύφος, διάλογος κτλ) και θα μελετήσουμε κείμενα σημαντικών λογοτεχνών. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Απώτερος στόχος, όπως προείπαμε, να βελτιώσουν τα δικά τους έργα.

Συντονιστής εργαστηρίου: Βαγγέλης Μπέκας
Πληροφορίες: 6977.302665, vitamibarouak@gmail.com

info@orizontasgegonoton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου