Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Aνοιχτό μάθημα Hatha yoga

Το ανοιχτό μάθημα αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας!

Σας προσκαλούμε στο ανοιχτό μάθημα Hatha yoga που θα γίνει την τρίτη 14 Οκτωβρίου στις 11.00 με 12.30 το πρωί. Φέρτε ένα στρωματάκι,φορέστε μαλακά ρούχα και ελάτε .....Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε τρίτη.

Η γιόγκα  είναι ένα εξαιρετικό σύστημα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ινδία .   Μέσα από την γιόγκα μαθαίνουμε να μπορούμε να ελέγχουμε και να μειώνουμε την ένταση και το στρες που συσσωρεύεται στην καθημερινότητα . Επίσης η γιόγκα μας βοηθάει να επιστρέψουμε στον εαυτό μας.
 Η γιόγκα είναι " Ένα σύστημα Πνευματικής και Φυσικής καλλιέργειας που εκφράζει την Ψυχολογία και την Φυσική Αγωγή όλες συνδιασμένες σε μια ολοκληρωμένη επιστήμη και τέχνη." Hatha yoga είναι ένα σύστημα ασκήσεων κέντρο των οποίων είναι ο έλεγχος της αναπνοής. Η λέξη hatha παράγεται από δύο ρίζες: ¨ha¨ που σημαίνει ήλιος και ¨ tha ¨ που σημαίνει σελήνη. Η λέξη yoga σημαίνει ένωση.
Μέσα από τις Asanes δηλαδή συγκεκριμένες σωματικές ασκήσεις και στάσεις του σώματος δυναμώνουν και ισορροπούν όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού όπως το κυκλοφορικό, το νευρικό, το αναπνευστικό, το ενδοκρινικό, το μυοσκελετικό.  Μέσα από ασκήσεις αναπνοής ( πραναγυάμα)  βελτιώνεται η αναπνευστική ικανότητα και η σταθερή εξάσκηση οδηγεί στην σωματική και νοητική χαλάρωση. Οι σωματικές ασκήσεις στην γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να προετοιμαστεί για τον διαλογισμό. Η εξάσκηση του διαλογισμού μας βοηθάει στην ικανότητα μας να αποκτήσουμε πλήρη συγκέντρωση και χαλάρωση του νου μας. Μέσα από την γιόγκα καταφέρνουμε να ισορροπήσουμε τις σωματικές,τις διανοητικές και  τις πνευματικές δυνάμεις του εαυτού μας.
Η γιόγκα είναι ένα σύστημα, μια μεθοδολογία που εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, με πολύ βαθιές επιστημονικές ρίζες και αξίες που μπορούν να λειτουργήσουν ευνοΪκά σε κάθε άνθρωπο. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία ή στην φυσική κατάσταση του κάθε ανθρώπου. Έτσι και άτομα με ορθοπεδικές παθήσεις μπορούν να παρακολούθήσουν πρόγραμμα γιόγκα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους . Μέσω της γιόγκα και  των αναπνευστικών ασκήσεων  ο άνθρωπος μαθαίνει να αναγνωρίζει την ένταση στο σώμα του και να την ξεπερνάει.
Η γιόγκα δίνει στο σώμα πάντα αυτό που χρειάζεται φτάνει να χρησιμοποιείται σωστά.
Η πρακτική της γιόγκα από άτομα με χρόνιες ή οξείες ορθοπεδικές παθήσεις συμβάλλει:
-στη μείωση του πόνου
-στη ρύθμιση του μυϊκού τόνου
-στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος
-στη βελτίωση της ισορροπίας και της στάσης του κορμού
-στην ανάπτυξη της ευλυγισίας και της ευκαμψίας
-στην ευθυγράμμιση του σώματος και στη βελτίωση της βάδισης
-στην βελτίωση της παραμόρφωσης

Ορίζοντας  Γεγονότων
κεραμεικού 88

επικοινωνία: lagathou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου