Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τα Αόρατα Νησιά στην Κρήτη



  Αόρατα Νησιά
Ομαδική Έκθεση του Ορίζοντα Γεγονότων
  15 - 28 Νοεμβρίου 2014

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Νυμφών 3, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. 2810 226683 - Fax. 2810 226489

Ποιά είναι τα αόρατα νησιά? Οι αθέατες όψεις του πραγματικού, οι αθέατες όψεις των άλλων, των εαυτών μας, αλλά και οι αθέατες όψεις του χρόνου που άλλοτε τις σκεπάζει και άλλοτε τις αποκαλύπτει με την πάχνη του. Εν δυνάμει όλοι είμαστε ''αόρατα νησιά'' και μαζί οτιδήποτε δεν είναι ορατό, μέχρι κάποιος να το δει. Στρέφοντας το βλέμμα της ψυχής στα πράγματα. Αποκαλύπτοντας την ουσία η οποία πολλές φορές συσκοτίζεται σκόπιμα, ιδίως στην περίεργη αυτή εποχή… Επιζητώντας ένα βλέμμα «ανάμεσα από τις γραμμές», μια υπόθεση που
σχετίζεται με την τέχνη, αλλά όχι μόνο...
Πάνω σ' αυτό το σκεπτικό, περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες που εναλλάσσονταν,  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ορίζοντα Γεγονότων για ένα εικαστικό οδοιπορικό, που  βρίσκεται σε εξέλιξη. Έργα ζωγραφικής, video, εγκαταστάσεις, έργα τοπίου (land art), κείμενα αλλά και δράσεις.
Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε  στην Art Athina το Μάιο 2014 και συνεχίζει ακόμα το ταξίδι της στα ορατά νησιά. Έχοντας ήδη περάσει από Τήνο, Νάξο, Σαντορίνη, Κέα, και Σύρο. Η επόμενη στάση είναι στο «Μουσείο Εικαστικών Τεχνών» Ηρακλείου, από 15/11 έως 28/11-2014,  εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο εκθέσεων στην ''Κρητική Ήπειρο''. Το όλο εγχείρημα αποτελεί υλικό ενός ντοκιμαντέρ που εξελίσσεται και θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Storefront for Art & Architecture, New York, στα πλαίσια της έρευνας με τον τίτλο ''Μικρογεωγραφίες''.
Έχοντας βρει και μεταφέρει στο διάβα της, αξιοσημείωτους ανθρώπους και τόπους, συνεχίζει...

Μέχρι ο λόγος να γίνει τόπος…

Συμμετέχουν
Αθανασάκη Ιουλία - Αξαόπουλος Κίμων - Ασπρογενίδου Δώρα - Βελαώρας Χάρης -Βισκαδουράκης Νίκος - Γαδ Ελπίδα - Γκίκα Σοφία - Γκουσγκούνης Σωτήρης - Γρηγοριάδη Μαρία - Δουκάκη Μαρία - Ευθυμίου Τζίμης - Θωμόπουλος Κων/νος - Καλλιντέρη Μαρίκα - Καπερνάρου Τζένη - Καραμούζη Ράνια - Κυπριώτη Κατερίνα - Κώστας Άγγελος - Λιλικάκης Κοσμάς- Μαραβελάκη Μαρίνα -Μαργαρώνη Λυδία - Μαυρουδή Αγάπη - Μέσκα Δήμητρα - Μουσούλη Λίτσα - Μπαμπάσης Τάσος - Μπέσκος Γιάννης - Μπολιεράκη Κων/να - Πανταζή Δέσποινα - Παπανικολάου Ελένη - Sanchez Marianna - Σκεπετζή Χρυσούλα -Σταθοπούλου Κατερίνα - Τσακμάκης Ηλίας - Φερεντίνου Αμαλία -Χατζηδάκη
Πέπη -Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία - Χριστοφή Στέλλα - Χιώτης Αντώνης


Ορίζοντας Γεγονότων 1. ουσ. (Αστρον.) Η νοητή γραμμή γύρω από μια μαύρη τρύπα, πέρα από την οποία η βαρύτητα γίνεται τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορεί να διαφύγει. # (Κβαντ. Φυσ.) Το σημείο στο οποίο η διαστολή του χρόνου είναι τόσο μεγάλη που τα πάντα συμβαίνουν ταυτόχρονα.
2. ουσ. (Πολιτισμ.) Μια πρωτοβουλία ανθρώπων από τον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης με αντικείμενο τη διάχυση της τέχνης στην καθημερινή ζωή, αλλά και την έρευνα πάνω στις αντιφάσεις της μεταβατικής εποχής που ζούμε. # (Κοινων.) Μια διαρκώς διευρυνόμενη παρέα περισσοτέρων των 300 εικαστικών, φωτογράφων, αρχιτεκτόνων, γλυπτών, λογοτεχνών, μουσικών και πολλών άλλων. # (Νομ.) Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2006 στην Ηλεία, με πολιτιστικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. # (!)

Πολυχώρος Τέχνης στην
Αθήνα, στην οδό Κεραμεικού 88 Μεταξουργείο.
( Google ): "οριζοντας γεγονότων* blog και σελιδα στο facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου