Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΛΕΥΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ο Οριζοντας καλει την πρωτη εκθεση του 2015, αφιερωμενη στο [λευκο}. Εργα (υλικα ή άυλα) ζωγραφικης, γλυπτικης ή φωτογραφιας. Εγκαταστασεις, ηχητικα γλυπτα, παραστασεις/περφορμανς (οπως λεμε στο χωριο), βιντεο, εκδοσεις κλπ, θα ειναι ευπροσδεκτα. Αισθητικες ή φιλοσοφικες προσεγγισεις, σε μια στιγμη που γυριζει ο χρονος και το νεο κανει την εμφανιση του, ειτε ως κατασταση ειτε ως φαντασιωση. Το λευκο /δαντελα, το λευκο / αφαιρεση, το λευκο /μαρμαρο, αφρος, φως, διαγραφη, σωμα, συννεφο... Επισης κελι, αμνησια, ανακωχη. 
Το λευκο μπορει ισως να μας προσφερει μια χρησιμη αισθητικη / μορφολογικη προταση γι αυτη την εποχη. Mια εξ αρχης διαπραγματευση με το πραγματικο απο μια αφετηρια ''tabula raza''. Ενα σχεδιο που αυτοσχεδιαζεται, μια προσκληση να γινουμε εκ νεου νεοι  απελευθερωνοντας το χρονο απ τη βαρυτητα. Σαν μια αιωρηση στο φως...

ΥΓ1 (ενταξει, το στειλαμε το θεμα....)
ΥΓ2 (οποιος το βρει, ας μας το φερει πισω)
ΥΓ3 (η εκθεση προγραμματιζεται προς το τελος Ιανουαριου/αρχες Φεβρουαριου. Πιθανον να αποκτησει 2 μερη κ εκτος του Οριζοντα, αν το ενδιαφερον της ειναι αυτο που νομιζουμε.  Δηλωση ενδιαφεροντος θα πρεπει να εχουμε ως τις 10-15/1 περιπου, Εργα σε ψηφιακη ή πραγματικη μορφη, ως το τελος του μηνα. Τα τελη της της διοργανωσης, κατα τα ειωθοτα. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου